PIATOK 18.10


VARENIE PRE PROFESIONÁLOV - Tapas, ich príbehy a trendy

Pinchos a Tapas, nezabudnuteľný kulinársky zážitok 

MIESTO = Catering by Senator Banquets (Karloveská 63)

ČAS = 14:00h

V tomto workshope Pinchos y Tapas sa naučíte ako pripravovať a servírovať chutné tapas rovnako ako to robia praví španielski kuchári. Tento workshop je zameraný pre študentov alebo absolventov hoteliérstva, ktorí majú záujem dozvedieť sa niečo nové o svete ryže a taktiež pre kuchárov, ktorí chcú zvýšiť svoj potenciál a zlepšiť techniku prípravy ryže.



DEŇ HISPÁNSKO-SLOVENSKEJ OBCHODNEJ KOMORY: „Možnosti práce a štúdia v Španielsku“.

LUGAR = Pisztoryho palác

HORA = 17:00h   / IDIOMA = ES - SK

Veľa Slovákov sníva o štúdiu alebo dokonca práci v Španielsku. Preto v rámci programu španielskeho týždňa, Hispánsko – slovenská obchodná komora usporiada podujatie „ Pracovné a študijné možnosti v Španielsku“.

Podujatia sa zúčastnia naslovovzatí odborníci, ktorí vo svojich príspevkoch vyriešia všetky pochybnosti a otázky publika.

    SISA (www.workinspain.sk)
Estudia español en España (www.estudiaespanolenespana.com)
WORKSPACE Europe (www.workspaceeurope.sk)
Národné podnikateľské centrum (www.npc.sk) 

Záverom podujatia bude žrebovanie o zájazd do Valencie na jeden týždeň (zahŕňa letenku, 20 hodín kurzu španielčiny a ubytovanie).

* Vstup voľný (do zaplnenia sály).


VEČERA "II Španielsky Týždeň"

MIESTO = Štefánka by Pulitzer (Palisády 59), Bratislava.

ČAS = 20:15h

Počas programu Španielskeho týždňa Vám šéfkuchár David Montero, špecialista na ryžu a paellu, pripraví menu na mieru. Menu, ktorým chce priblížiť obe kultúry umožní hosťom vychutnať si vône a textúry jedál, ktoré sa skrývajú za každým jedným sústom a otvárajú cestu plnú emócií a prekvapení.

Slávnostná večera je ideálnym miestom ako nadviazať styky medzi španielskou a slovenskou komunitou. Podľahnite výnimočnému menu od majstra Davida Montera. Je to jedinečná príležitosť vychutnať si toto gastronomické podujatie.

Welcome drink

Degustačné menu:

-Toast plnený bryndzovou penou a iberskou šunkou

-Krevety s citrónovou príchuťou

-Krémové tekvicové riza so sépiou a karamelizovanou cibuľou

-Dvojfarebné zvitky plnené kačicou a sladkou kapustou na pomarančovo-mangovej omáčke

-Koruna z pečených mladých jahňacích rebier na ryžovej podstielke so sezónnou zeleninou a výpekom z jahňaťa.

- "Torrija de Horchata" so zmrzlinou a pomarančovou marmeládou.

Cena: 39 Eur.